Cursus RotterDeutsch

Prijzen

Arrangementsprijs:

€ 28,50 p.p.

Dit arrangement is mogelijk voor groepen vanaf 15 personen.

Doe een aanvraag

Zoek je een origineel en uniek groepsuitje in Rotterdam? Dan is Café Ech Wel de ideale locatie! Neem je vrienden, collega’s of familie mee op avontuur en beleef samen een onvergetelijke dag bij Café Ech Wel.

Rotterdam: De stad van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Wist je namelijk dat de Maastunnel is afgemaakt door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog? De Maastunnel is dus voor een aantal procent Duits. De prachtige skyline van Rotterdam met zijn vele hoogbouw van de laatste jaren. Rotterdam staat bekend om haar architectuur, zoals de Rotterdam en de Markthal en onze bruggen en tja, daar zou menig Duitser jaloers op kunnen zijn. Wij zijn namelijk niet voor niets een waterland met zijn vele bruggen. Wanneer je tijdens de zomer naar het strand gaat in bijvoorbeeld Zeeland of Hoek van Holland hoor je eigenlijk alleen maar Duits om je heen. Wij snappen dat je ze niet altijd even goed begrijpt. Daarom fleuren wij jouw familie-uitje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest op met een spoedcursusje RotterDeutsch, zodat jij je altijd verstaanbaar kan maken voor een Duitser! Das ist nicht so moeilijk doch?

Cursus RotterDeutsch

Als Rotterdammer Duits praten? Dan krijg je RotterDeutsch, Duits met een Rotterdams accent. De cursus RotterDeutsch wordt gegeven Jenny van As, ook wel bekend als de gezellige matroos van Splashtours. Wat kun je verwachten van een cursus RotterDeutsch? Dat laten we Jenny zelf even uitleggen:

“Wat krijg je als je vader een geboren en getogen Rotterdammert is en je moeder geboren en getogen is in Duitsland? Jawol! Een tourguide, oftewel escort op zijn Rotterdeutsch.

Jenny van As is mijn naam. Een geboren en getogen Rotterdamse met deutsches bloed. In het Rotterdeutsch neem ik je mee op ontdekkingstocht door de binnenstad van Rotterdam, langs de Maas van de Parkhaven naar de Kop van Zuid, naar de Markthal, historisch Delfshaven, de Euromast of het Noordeneiland… Of wat dacht u van over de Hurenläufer naar mooi Katendrecht, geen plek in Rotterdam is mij onbekend! Und wenn du mich nicht verstehst, hast du Rotterdams gelernt. Naast de broodnodige en zeer interessante informatie, krijg je gratis en voor niks nog een hoop overbodige informatie over de verschillende bijnamen, de anekdotes en de weetjes over Rotterdam op de koop toe. Van Stärker durch Kämpfen und nicht Schwänze, sondern Bürsten. Na deze tour spreek je ook nog eens een aardig woordje over de grens en de Duitse gasten Rotterdeutsch!

Lachen is verplicht! Dus zet je mobiele telefoon maar uit, de informatie die ik je vertelt is toch niet op Google te vinden en laat je leiden en verleiden door mooi Rotterdam. Enne? Uber Fußball wird nicht gesprochen mit Deutsche gasten wenn die Niederlande nicht im Finale sind! Sie können lachen jetzt. Aber! Wir werden zurück sein, ich weiß nicht wann, aber wir kommen wieder. Ja doch? Nicht dan? Echwol!”

Graag fleuren wij jouw familie-uitje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest op met een spoedcursusje RotterDeutsch, zodat jij je altijd verstaanbaar kan maken voor een Duitser! Das ist nicht so moeilijk doch?

Dit arrangement (1,5 uur) is inclusief:
  • Cursus RotterDeutsch onder begeleiding van Jenny van As
  • Borrel met hapjes
Reserveren

Reserveren op aanvraag. We raden je aan om dit arrangement tijdig te reserveren. Vul hiervoor ons aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wij denken graag met je mee bij het samenstellen van het leukste groepsuitje in Rotterdam!

Combineren

De Cursus RotterDeutsch is goed te combineren met andere arrangementen. Praat bijvoorbeeld samen na over de cursus onder het genot van een onbeperkt grillmenu in het restaurant van De Zwarte Zwaan. Ook starten in de directe omgeving verschillende activiteiten, zoals Splashtours, Segway Rotterdam en Lasergame Rotterdam. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden!

Locatie

De locatie van Café Ech Wel is Parkkade 27, op een mooie locatie aan de rand van Het Park, onderaan de Euromast, met prachtig uitzicht op de Maas.

De Parkkade is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is ruim voldoende (betaalde) parkeergelegenheid. Voor meer informatie over de bereikbaarheid, kijk op de pagina Locatie en parkeren.

RotterDeutsch in de media
RTV Rijnmond – Het fragment waar het allemaal mee begon

Matroos Jenny maakt er een gezellige tour van met haar combinatie van de Duitse en Rotterdamse taal. Ze is opgegroeid in Rotterdam maar haar moeder is van Duitse afkomst. Deze combinatie resulteert in haar eigen taal; RotterDeutsch. ‘Normaal spreek ik het RotterDeutsch alleen voor Duitse toeristen, maar nu willen ook Nederlandse bezoekers dat ik RotterDeutsch spreek’ vertelt Jenny lachend.

Jenny from the Maas op NPO 3 bij “Tim op de Thee”

Deze week in Tim op de Thee: Jenny from de Maas. Er zijn maar weinig mensen die zo van de Maas en Rotterdam houden als matroos Jenny van As. Ze zit het liefst 24/7 op het water en geeft bustours op het water in ‘Rotterdeutsch’ om een brug te slaan tussen Rotterdam en Duitse toeristen.

Jenny en haar RotterDeutsch worden ook nog genoemd bij:

Hart van Nederland

Laat op éénhttps://www.npostart.nl/laat-op-een/01-08-2018/KN_1700900 – op 37:30 minuten

Doe een aanvraag


If you wish to pay by invoice and your group is smaller than 20 persons, we will charge € 25,- administration fee.

Feestje geven?

Vertel ons wat jouw wensen zijn en wij denken graag met je mee bij het organiseren van het perfecte feestje!

Doe een aanvraag